07/01/2021

Ontdek het kloppende hart van Mo-Clean!

Onze nieuwe website is een feit! En daarom geven we je graag een blikje achter de schermen. Want wist je dat we al sinds begin jaren ‘90 perspectief geven aan personen die moeilijker toegang vinden tot de arbeidsmarkt? 

 Mo-Clean is voor velen een springplank naar de reguliere arbeidsmarkt. We leiden hen op en leren hen om te poetsen en fietsen te herstellen. “Werk is het middel om structureel verandering te brengen in iemands leven. De heel persoonlijke aanpak is het succes van Mo-Clean”, zegt voorzitter en oud-directeur Luc De Boever die mee aan de wieg stond van onze organisatie.

Meer dan werk aanbieden

“De bedoeling was om een organisatie te creëren die op verschillende vlakken iets tegen kansarmoede kon doen. De hele wereld helpen kan je niet. Maar als iedereen iets belangeloos doet voor een ander, dan ziet de wereld er een klein beetje beter uit. Ieder op zijn manier: de een brengt soep, de ander doet structureler werk", vertelt Luc verder. 

“Bij Mo-Clean bieden we werk aan, en proberen we ook mensen bij te staan in hun leven. Denk aan informatie geven over hoe de verkiezingen in elkaar zitten. Of we lieten ook al een kleurenconsulente komen om iedereen er op zijn of haar best te laten uitzien. Veel zaken gebeuren in het kader van welzijn. Toen de eerste mensen die hier gestart zijn op pensioen gingen, maakte dat me trots. Het betekent dat je ze echt een loopbaan hebt kunnen geven.”

Perspectief geven

Ondertussen staat Jo De Niel aan het roer als directeur, en klopt het hart van Mo-Clean nog steeds even levendig. En dat bevestigt ook iedereen die er werkt, zoals Alice Betjes. 20 jaar geleden kwam ze solliciteren en nog steeds zet ze zich elke dag gedreven in. Als instructrice bij de poetsdienst matcht ze klanten en medewerkers. “Mensen een perspectief geven: daarom doe ik het. Werk is de enige manier om uitzicht op een beter leven te hebben. Maar we helpen ook met kleine zaken die voor anderen veel betekenen. Vroeger werkte er een collega die nog nooit de zee had gezien en dus maakten we een uitstap naar onze kust. ”

Mo-Clean overkoepelt ook de Fietspunten in Lokeren, Zele en Dendermonde en Mo-Cyclette. Inge Boel werkt als instructrice bij Fietspunten.

“Mijn hobby is mijn beroep geworden. Ik word heel gelukkig om anderen vooruit te helpen”, zegt Inge. Net zoals collega Alice maakt ook zij tijd voor het sociale aspect. “Je moet je goed in je vel voelen om je werk goed te kunnen uitvoeren. Dan wordt je rugzak minder zwaar en geraak je verder. Dus kijken we wat we kunnen doen om hen gelukkiger te maken.”

Lees ook het verhaal van ‘Medewerker in spotlight: Viviane

 
 
 © 2021 Maatwerkbedrijf Mo-Clean vzw • BE 0453.129.362
privacy policy - klachtenprocedure - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Mo-Clean gebruik van cookies. Meer informatie   OK